Sveriges närmaste fjällvärld

Vemdalen City, Klövsjö alpina, Storhogna – Björnrike är ett skidområde för hela familjen, 48 mil från Stockholm och 49 mil från Oslo, som smidigt nås via flyg, tåg, buss eller bil. Vemdalen har ett inlandsklimat med måttliga svängningar. Parat med ett kraftfullt snösystem gör det Vemdalen till ett förstaval, såväl för barnfamiljer som utförsåkare.

Skidglädje i snösäkra Vemdalen

Snösäkra vintrar, moderna liftar och allsidig skidåkning gör att Vemdalens besökare återvänder, år efter år. I dalens tre skidområden finns utförsåkning med rejäla fallhöjder och varierande nedfarter. Här kan alla som gillar skidåkning finna det de söker, känna sig som hemma och vilja återvända. Gång på gång.

Snösäkert läge

Tack vare siden höga höjden över havet, i kombination med inlandsklimat och moderna  kraftfulla snösystem, är Vemdalen Skandinaviens snösäkraste skidområde, som ofta också erbjuder en tidig säsongsstart.

Moderna liftar i tre skidområden

De senaste säsongerna har Vemdalens skidområde vuxit med sex 6-stols expressliftar och flera nya nedfarter. Vemdalens SkiPass gäller i samtliga tre skidområden, utan extra kostnad. Här finns något för alla som gillar skidåkning.

Lugn dag i barnbacken eller utmanande off-pist?

Här kan du välja mellan att spendera dagen i barnfamiljernas favorit Björnrike, i Klövsjös utmanande svarta pister, i familjevänliga Storhogna eller på Vemdalsskalet. Här kan du kombinera skidåkning i både snälla och brantare backar med ett brett utbud av butiker, service och nöjen.

Transport

AVSTÅND

Östersund: 12 mil
Sundsvall: 22 mil
Stockholm: 48 mil
Göteborg: 65 mil
Malmö: 90 mil
Oslo: 49,9 mil

FLYGPLATSER

Åre Östersund Airport
Härjedalen Sveg Airport
Hedlanda Flygplats

DIREKTTÅG

från Stockholm, Göteborg och Malmö till Östersund samt till Vemdalen/Röjan.

BUSS

Härjedalingen trafikerar sträckan Stockholm-Vemdalen med buss.

Skidåkning & Golf

Inom 4 mils radie från Vemdalen finns i tre skidområden med liftar och pister: Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjö/Storhogna. Här finns också Klövsjö Fjällgolf en unik golfupplevelse av världsklass, i vildmarken

Liftar
Totalt: 35
Bygelliftar: 10
Knapplifta: 19
Sittliftar: 6
Rullband: 5
Nedfarter
Totalt: 58
Gröna: 19 (mycket lätt)
Blå: 13 (lätt)
Röda: 15 (medelsvår)
Svarta: 11 (svår)