Fakta om Vemdalen Fjällby

Enfamiljsboende eller generationsboende svensk timmerhus från Jörnträhus

Modern tidsenlig design som passar in i fjällvärldens vildmark
Det karaktäristiska glaspartiet är detsamma som i den större modellen. Med en något annorlunda planlösning känns dock modellerna igen i de flesta fall. Med tre sovrum finns fortfarande mycket stora och välplanerade ytor kvar till övriga utrymmen. Det breda och fantastiskt ljusa allrummet är naturligtvis modellens kännetecken och vanligtvis mest nyttjade yta.
Modellen har en träffsäker design som passar i alla miljöer och områden, Strycksele har blivit en favorit både i fjäll och vid kust.

Detta timmerhus skall byggas på 3 av 5 tomter längst fjällälven Tvärhoan nära Vemdalens skidanläggningar. Det betyder att du bör vara tidigt ute för att förhandsboka någon av dessa fjällhus.

Boyta: 97 m², Byggyta: 129 m², Byggyta: 129 m²

Om du vill bo billigare, en bostadsrättslägenhet

Flerfamiljshus som bostadsrätter, Högheden, byggd av svensk kvalitetstimmer från Jörnträhus

Fritidshus för fler än en familj passar perfekt som alternativ till den vanliga fjällstugan.
Med hela fyra lägenheter erbjuder Högheden ett klassiskt fjällboende där utrustningsnivån är direkt anpassad till de mest efterfrågade önskemålen gällande både känsla och planlösning.
Jörnträhus har en lång erfarenhet av denna typ av husmodell, numera marknadsförs modelltypen dessutom till den privata marknaden som en attraktiv lösning.

Nu har du en unik möjlighet att skapa dig ett eget fritids/permanent boende i rogivande fjällnära natur med vildmarken som trädgård. Tolv (12) tomter till salu i Jämtland, nära 4 av de mest snörika och bästa alpina fjällanläggningarna samt fjällgolf i Sverige.

 I en skyddad dal i direkt närhet till Vemdalen, längst den 4:e vackraste järnvägen, kallad inlandsbanan så ligger en järnvägsstation, Nederhögen. Mitt emot denna järnväg så finns det 29 700 kvm mark där bl.a älven Tvärhoan rinner igenom. Längst denna älv så säljer vi nu totalt 12 tomter, varav 5 st. unika älvtomter. Tanken är att sälja tomterna en i taget och på detta sätt finansiera upp en hel fjällby på sikt med gemensamma serviceanläggningar i form av övernattning för gäster, festlokal, gym, egen tennisbana samt ett spa/bastu på ett glasgolv över älven med mera.

Det betyder att de som först köper en tomt kommer att vara de som har mest mod att köpa en tomt utan att kunna se slutresultatet, endast visionen. Naturligtvis så kommer de som köper tomt först att premieras, genom att investeringen kommer att öka i värde ju mera iemtha fjällby växer upp.

Du kan bestämma dig för en mer hållbar livsstil, här har du nu chansen att vara med om att bygga eget i en trygg iemtha Fjällby, en hållbar och social utveckling.

Alternativ som du måste tänka igenom som bestämmer om du vill fortsätta att läsa om iemtha Fjällby.

 • Exempel på andra tomtpriser, direkt vid skidanläggningar: Centralt belägen tomt med det unika läget precis vid backarna. Byggrätt på 120kvm i två våningar. Ett stort eget boende på upp till ca 220kvm boarea. Möjligt att skapa två boenden. Gångavstånd till allt 50-100m till längd, skoter, alpint, spa och restauranger och sportbutik.
 • Tomt: 851 kvm. 
 • Pris:    1 500 000 sek.
 • Vårt alternativ i iemtha Fjällby: Unikt diskret belägen tomt med vildmarken som trädgård, i absolut stillhet, längst älven Tvärhoan som går genom din trädgård och med ditt eget moderna timmerhus. 
  Byggrätt på 120kvm i två våningar. Ett stort eget valt boende på upp till ca 220 kvm boarea. Möjligt att skapa två boenden s.k generationsboende.
 • Vildmarken som trädgård, stilla rinnande Tvärhoan, absolut tystnad, inga bilar, stjärnfylld natthimmel m.m
 • Gångavstånd till egen järnvägsstation, elljusspår, skoterspår.
 • Närhet till 4 stycken stora alpina anläggningar: Inom 45 minuters avstånd når du 4 av Sveriges finaste alpina anläggningar; 
  • Klövsjö (15 minuter), 
  • Storhogna (20 minuter), 
  • Vemdalsskalet (25 minuter) 
  • samt Björnrike (40 minuter)och alla restauranger och sportbutiker. 
  • Cirka 15 minuter till Klövsjö Golfanläggning (15 minuter).
   Tomtstorlek: 1 500 kvm
   Pris: 500 000 sek.
   Fördelar med iemtha Fjällby: Du får dubbelt så stor tomt för halva priset. Det enda du bör tänka på är att du får 20 minuters bilfärd om du vill åka i alpina backar med lift. Resten av allt har du här, + enskildheten och vildmarken som trädgård. Dessutom, vem har en egen järnvägsstation där du kan åka klimatsmart till Stockholm, Göteborg, Malmö samt Östersund och Kiruna.
   På sikt en egen liten fjällby med lokaler för fest, övernattning samt gemensam bastu/spa. 

Fas 1: Sälja 5 vackra tomter längst älven

Nu är 5 tomter längst älven Tvärhoan till salu. Dessa ligger mycket diskret och här är du med din familj helt inneslutna i  vildmarken.

Du kan ta dig till inlandsbanan från Stockholm, Göteborg, Malmö via inlandsbanan. Du landar på en liten järnvägsstation Nederhögen, och går över järnvägsbanan och direkt genom portalen in i din egen fjällby iemtha Village. Vid nästa järnvägsstation så finns det bussar som går till Östersunds flygplats samt till samtliga skid/fjällanläggningar i området. Klövsjö alpina, Storhogna, Vemdalskalet samt Björnrike. Alla anläggningarna nås inom 20-45 minuter med buss/bil. Du kan även ta din snörskoter och direkt åka ut på snöskoterleder, från ditt hus, som leder samtliga till dessa anläggningar. Du lever i stillhet och absolut tystnad med vildmarken som trädgård och väljer själv när du vill vara ”mitt i smeten” med skidor och fest. Klövsjö Golf, finns närmast om du gillar utmanande och vacker vildmarksgolf.  

Du går in genom byn och möts av en vild natur, men ändå trygg med alla moderna bekvämligheter som man kan få med hjälp av modern högteknologi. Du väljer själv om du önskar vara inkognito, eller om du vill söka gemenskap med de andra byborna som delar samma värderingar som du. Nämligen en stark drift av att vilja visa en alternativ och modern hållbart social livsstil som är  bra på alla sätt och nödvändig för att vi skall kunna utmana och nå våra klimatmål.

Utanför, i din trädgård flyter älven Tvärhoan fram. Detta är en del av älven som är mera som en å, innan den längre ned flyter ihop med en andra del som tillsammans bildar den nedre större älven av Tvärhoan. Detta innebär att vattnet i din trädgård flyter stilla fram, du kan vada i den på en fast sandbotten. Du kan dricka vattnet direkt ur din hand, kort sagt du har tillgång till något, ingen annan har.

Att bygga sitt drömhus, kort beskrivning

Att bygga sitt drömhus är ett stort projekt men det du byggt blir din dröm och timmer huset kommer att hålla i < 300 år. Saker att tänka på:

Val av hus = Vi har speciella priser på moderna timmerhus från Jörnträhus. Dessa hus är utvecklade/tillverkade utifrån minimal klimatpåverkan med dokumenterad antibakteriell inomhusluft samt klimat. Forskning påvisar att tallens oljor innehåller antibakteriella hälsosamma effekter som bl.a påvisat att allergiskt känsliga barn blir i stort sett symtomfria.

Bygglov = Söks av oss i Bergs kommun, beroende på val av hus.

Djupborrad brunn = En djupborrad brunn i detta geologiska område är cirka 65 meter djup och med en vattenpump på cirka 60 meter. Då borrhålet är ett slutet system så är vattnet som hämtas ur berget, av absolut renaste kvalité. Vi åtar oss detta på begäran.

Avlopp = Då vi föreslår en modern med ”självförbränning” så räcker det med en eco anläggning som på ett naturligt sätt tar hand om gråvattnet. På detta sätt så  behöver inga kommunala lastbilar förorena vårt klimat genom hämtningar till olika slamanläggningar. Vi åtar oss detta på begäran. 

Uppvärmning = geotermisk, djupborrad bergvärme. Vi åtar oss detta på begäran.

Tomt 1-5: 1 500 kvm; Pris: offert beroende på tillval, Bästa unika läget!

När du bestämt dig för att satsa på en naturlig livskvalité. Då har du nu möjligheten att bli belönad genom att du är först med att boka din utvalda tomt i vildmarken, längst älven Tvärhoan i närhet av Vemdalen. Om du bokar din tomt: 

 • första tomtköpare, får 25% rabatt, ”early investors”. 
 • Maila oss nu: info@consistio.se

Tomt nummer 1: Den 1:a bästa och den ligger högst upp längst älven som flyter fram genom din trädgård.  Pris: beroende på tillval/boendeform

Tomt nummer 2: Den 2:a bästa, längst älven TvärHoan som flyter fram genom din trädgård.  Pris: beroende på tillval/boendeform

Tomt nummer 3: längst älven TvärHoan som flyter fram genom din trädgård.  Pris: beroende på tillval/boendeform

Tomt nummer 4: längst älven TvärHoan som flyter fram genom din trädgård.  Pris: beroende på tillval/boendeform

Tomt nummer 5: längst älven TvärHoan som flyter fram genom din trädgård.  Pris: beroende på tillval/boendeform

Tomt 6-12: 1 200 kvm; Pris: beroende på tillval/boendeform

Tomt 6-12 ligger inte längst älven TvärHoan men du har vildmarken som trädgård.